محمدرضا امیرحسینی در گفت و گو با ایرنا افزود: این بازنشستگان که حدود 2 هزار نفر از آنها بازنشسته پیش از موعد هستند، از خدمات این کانون بهره مند می شوند. همچنین حدود 70 درصد بازنشستگان این کانون از نیروهای ایثارگر شامل جانباز، خانواده های شهدا و دیگر خانواده های ایثارگران هستند.
وی میانگین سنی این بازنشستگان را حدود 60 سال عنوان کرد و گفت: بیشتر بازنشستگانی که کارمند هستند و اکنون عضو این کانون به شمار می روند، بالای 50 سال سن دارند؛ از این رو مسئولان باید نسبت به بازنشستگان نگرش دیگری داشته باشند.
مدیرعامل کانون بازنشستگان بنیاد شهید افزود: باید به بازنشستگانی که از نظر حقوقی، مسائل معیشتی، رفاهی، تفریحی و درمانی مشکلات زیادی دارند، توجه بیشتری شود.
امیرحسینی با اشاره به اینکه کانون بازنشستگان بنیاد شهید از سال 1386 آغاز به کار کرده است، اظهار داشت: موضوع بازنشستگی در کشور باید بیش از هر مساله ای مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا افراد 30 سال عمر خود را صرف خدمت به کشور می کنند اما حمایت های لازم از آنها نمی شود که در این بین، کانون های بازنشستگی مشمول تامین اجتماعی مشکلات بیشتری دارند.
وی افزود: به عنوان نمونه برای همسان سازی حقوق بازنشستگان تاکنون نامی از بازنشستگان مشمول قانون تامین اجتماعی برده نشده اما در صندوق های بازنشستگی کشوری و لشکری اقدامات خوبی برای آنها صورت گرفته است؛ بنابراین بازنشستگان این سازمان بیشتر نیاز به حمایت دارند.
مدیرعامل کانون بازنشستگان بنیاد شهید برخی از مشکلات این بازنشستگان را برشمرد و گفت: بسیاری از این بازنشستگان با مشکل اشتغال فرزندان خود مواجه هستند، برخی از آنها حداقل یک فرزند بیکار دارند، حقوق آنها رشد چندانی ندارد، افزایش حقوق آنها نسبت به دیگر صندوق ها پایین و حتی در برخی مواقع حقوق این نوع بازنشستگان نسبت به شاغلان تا حدود 40 درصد کمتر است.
وی خاطرنشان کرد: به همین منظور باید برای افراد بازنشسته ای که کارمند بوده اند، فکر اساسی کرد؛ چراکه اکنون عمده مشکلات آنها به مسائل معیشتی و درمانی برمی گردد، اگرچه درمان بازنشستگان بنیاد شهید با حمایت های ویژه بخش منابع انسانی این نهاد تا حدودی رفع شده است اما باز نیازمند همکاری و حمایت هستند.
امیرحسینی توجه به درمان، اشتغال و ازدواج به ویژه برای فرزندان بازنشستگان را ضروری دانست و اضافه کرد: باید برای بازنشستگان امکانی فراهم شود که بتوانند سفرهای زیارتی و سیاحتی داشته باشند؛ چراکه این افراد اکنون بیشتر درگیر مسائل معیشتی و اقتصادی خود هستند درحالی که نیاز به این گونه تفریحات نیز دارند.
تعداد کل جانبازان در کشور 574 هزار و 101 نفر است که 336 هزار و 282 نفر معادل 59 درصد جانبازان زیر 25 درصد و 237 هزار و 819 نفر معادل 41 درصد نیز جانبازان 25 درصد و بالاتر هستند. تعداد آزادگان کشور در دوران دفاع مقدس 43 هزار و 173 نفر است. همچنین در مجموع 230 هزار شهید تقدیم انقلاب شده است.
نظر شما